De smile in het Amazon logo

Amazon logoHet logo van Amazon is een herkenbaar logo over de hele wereld. Een logo dat simpel is en niet al te moeilijk in slechts twee kleuren en één woord. Het logo van Amazon is niet zomaar ontwikkeld, al is het slechts één woord en twee kleuren, er zit misschien een diepere gedachten achter het geheel. Amazon kent de oranje pijl die onder het woord doorloopt, sommige aanschouwen dit als een lachend gezicht, de bedoeling is dat de pijl portretteert dat Amazon over alles beschikt wat u ooit zal nodig hebben. De pijl loopt van de A in het woord “Amazon” tot en met Z, wat laat zien dat ze alles van A tot Z hebben. Een logo word niet snel bedacht en vereist veel nadenk tijd en misschien wel een hoop geld indien je het laat bedenken en creëren door een ander bedrijf.

Dochterbedrijven van Amazon

Amazon is een groot bedrijf en bezit onder andere ook meerdere bedrijven, hier valt onder: Alexa Internet, A9.com en de Internet Movie Database (IMDb). De dochterbedrijven zijn ook een groot succes, vooral IMDb, een bedrijf dat zich richt op film criteria en dagelijks gemiddeld meer dan 100,000 bezoekers trekt. Dat levert een groot inkomen op voor Amazon.com.
IMDb gebruikt een heel andere huisstijl dan Amazon.com en is daarom niet snel gekoppeld door andere aan het bedrijf Amazon. De huisstijl is van een ouder tijdperk en loopt mee met de huisstijl van 2010, de iets meer rondvormige stijl.

Geschiedenis van Amazon -Bron Wikipedia

Amazon.com is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle (Washington). Het was een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten en het werd opgericht in 1994 door Jeff Bezos. Oorspronkelijk was het bedoeld als verkoopplaats van boeken, maar later werden ook andere goederen verkocht. In het begin maakte Amazon.com enorme verliezen (42 miljoen dollar), maar de verkopen namen toe en langzamerhand kroop het bedrijf naar een rentabiliteitsdrempel toe.