Het logo achter Beats Audio

logo beats
Als je aan een bekend merk van een koptelefoon denkt, dan denken je snel aan het merk Beats by Dr Dre. Inmiddels is het bedrijfal overgenomen is door Apple voor 2,3 miljard Euro.

Na de overname van Apple zijn er ook verschillende wijzigingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld hun muziek player die eerst Beats Music heette, heet nu Apple Music.

Beats maakt verschillende koptelefoon en oordopjes. Sommige koptelefoons worden door bekende popsterren verzonnen. Lady Gaga, Justin Bieber en LeBron James hebben oortjes ontworpen. En dat David Guetta hoofdtelefoons heeft ontworpen, die speciaal gemaakt zijn voor dj’s. Dr Dre en Apple hebben ook verschillende modellen voor hun oortjes en koptelefoons. Bijvoorbeeld de beats Solo of de beats Studio. Bij de modellen van de oortjes kan je denken aan de iBeats of de UrBeats. Ook hebben ze dockingstations, daar zijn de volgende modellen bekend van, de BeatBox en de Beats Pill deze heb je ook in verschillende varianten bijvoorbeeld de XL Editie, deze zijn groter dan de andere modellen.

Beats is opgericht door de rapper Dr Dre in 2006. Het idee achter de koptelefoons is dat de mensen het zelfde geluid horen dat hun in de studio maken. Hun slagzin is daarbij ook, People aren’t hearing all the music en Designed for sound, Tuned for emotion. Deze slagzinnen kan je ook zien als motto voor de koptelefoons.

In hun logo zit ook een boodschap. Dit valt niet door veel mensen op maar het is er wel. De meeste mensen denken aan de logo van Beats dat er een B is met een rondje daar om heen. Maar als je goed kijkt kan je ook zien dat een man/vrouw een koptelefoon draagt. Dat kan je zien aan het plaatje hieronder.