Van het weekend mijn tuin zomer klaar gemaakt en mijn schutting vernieuwd.

Het is weer tijd om de tuin klaar te maken voor de zomer, onkruid te wieden en te kijken welk onderhoud er nodig is aan de tuin op dit moment. Staat je schutting nog wel en is hij nog bestand tegen de harde zomer- en herfststormen van tegenwoordig. Mocht dit twijfelachtig worden dan is het misschien handig om je schutting te vernieuwen. Er zijn tegenwoordig online winkels die zich specialiseren in schuttingen. Ze hebben vaak een uitgebreid assortiment en zijn gespecialiseerd in één onderwerp, in dit geval dus schuttingen.

Wat voor schutting is het beste

Ook voor wat betreft een goede schutting zijn er tegenwoordig veel verschillende oplossingen. Dit geldt dan voor het gebruik van het materiaal, kunststof (composiet) of hout. Als je kiest voor hout zijn er uiteraard ook weer vele verschillende soorten hout beschikbaar. Je kunt kiezen voor een hardhouten schutting dan weet je dat deze voor langere tijd meegaat en dat je daar relatief iets meer aan uit kan geven. Naast het materiaal van het tuinscherm is het ook belangrijk om te kijken hoe je tuinschermen vastmaakt. Het is mogelijk verankerde betonpalen te gebruiken, als dat niet nodig is kan de tuinpaal ook ‘gewoon’ in gegraven worden.

Wie plaatst de schutting

Als je eenmaal hebt besloten dat je een schutting wilt, dan is het advies van een ervaring schuttingbouwer nuttig. Je wilt de best mogelijke oplossing voor de situatie in jouw tuin. En als je besloten hebt dat het beter is dat een vakman het doet, dan wil je vakmensen die al vele jaren ervaring hebben en weten hoe ze met verschillende indelingen van tuinen om moeten gaan. Buiten dat wil je ook garantie dat de schutting blijft staan en als er wat is dat het gerepareerd wordt. Tenslotte wil je geen verassingen voor wat betreft de kosten. Je wilt een vaste prijs per meter zodat je precies weet waar je aan toe bent, geen hoge extra prijzen achteraf. Kijk daarom hier voor een degelijke schutting.