Leuk zomerproject: een tuin make-over

De eerste zonnestralen nodigt iedereen weer uit om naar buiten te gaan, de tuin in. Je eigen plekje buiten achter je huis. Sommige houden van ruimte en zorgen voor tegels met een mooie tuinset. Andere houden van natuur en zorgen voor zoveel mogelijk groen. Maar wie je ook bent, het is heerlijk om buiten te zijn in je eigen omgeving.

Trend

Een trend die we steeds vaker zien, is het betrekken van de tuin met het huis. Afhankelijk van hoe je tuin gesitueerd is natuurlijk, aan de woonkamer of de keuken, is het mooi om een verbintenis te maken tussen binnen en buiten. Binnen zorg je voor fijne meubels en accessoires om van je huis je thuis te maken. En waarom zou je stoppen bij je achtergevel. Als je dezelfde aandacht en stijl doortrekt naar buiten, vergroot dit het gevoel van je woonkamer. Bovendien verdient het tuin net zoveel aandacht, gezien het plezier wat je hier uit haalt.

Tuin make-over

Er zijn enkele populaire TV programma’s die mooie voorbeelden geven om de tuin een make-over te geven. Natuurlijk pakken zij het grondig aan, tegels eruit, nieuwe planten, nieuwe tuinmeubels en accessoires. Dat is natuurlijk grootst opgezet, maar je eigen buiten leefomgeving aanpakken kan ook in stappen. Wat dacht je van alleen een nieuwe tuinset of dat oude bankje eens vervangen? Of misschien alleen eens nieuwe kussens en kleine toebehoren.

Omdat de tuin een plek moet zijn om te genieten, zijn onder de tuinmeubels de loungesets erg populair. Ze zijn over het algemeen wat lager, zodat ze niet te veel in het zicht staan. En daarnaast voorzien van lekkere kussens. Heerlijk om op te hangen, met de kinderen, een goed boek of lekker eten. Een loungeset kan immers tegen een stootje of wat viezigheid.

Hoe groot (of klein) je tuin ook is, met enkele kleine ingrepen kan je veel verschil maken. Laat die lange zomeravonden dus maar komen!