Eigen huisstijl ontwikkelen.

Tegenwoordig heb je heel veel hulpmiddelen voor het ontwikkelen van je eigen huisstijl. De standaard kantoor software helpt je al een eind op weg en ook op internet is van alles te vinden, gratis en betaalde oplossingen. Maar waarom zou je eigenlijk zoveel moeite doen om een uniforme huisstijl te gaan ontwikkelen?

Voordelen van een goede huisstijl

Het grote voordeel van een herkenbare huisstijl is dat je website, brieven en visitekaartje er allemaal verzorgd en herkenbaar uitzien.  Aan de gebruikte stijl (vorm en kleur) herkennen ze dat iets van jou is en bij jou of je bedrijf hoort. Het geeft je zelf ook rust; je bent in één keer klaar met de vorm van hetgeen je maakt en/of verspreidt. Je hoeft niet bij elk nieuwe correspondentie of marketingactie opnieuw het wiel uit te vinden. En de huisstijl is een template die je klaar hebt liggen en zo kunt gebruiken.

Waaraan voldoet een goede huisstijl?

Het is belangrijk voor een huisstijl dat hij herkenbaar is. Herkenbaarheid kan in simpele dingen zitten zoals een vorm of een kleurcombinatie. Een huisstijl hoeft niet zozeer uniek te zijn maar je kunt natuurlijk niet 1 op 1 de huisstijl van een ander bedrijf gaan gebruiken. Wat je wel kan doen is elementen gebruiken van succesvolle bedrijven of logo’s die je kent en waarvan je vind dat ze iets uitdragen waar jij je in kan vinden. Een perfecte huisstijl draagt ook uit waar jouw bedrijf of product voor staat.

Zelf doen of uitbesteden

Heb je een klein budget dan kun je tegenwoordig ook heel makkelijk zelf aan de slag. Je kunt op internet zelf je logo kiezen uit heel veel voorbeelden. Er zijn heel wat bedrijven die deze dienst aanbieden een voorbeeld hiervan is vistaprint. Zij bieden een  gratis logo aan om op bijvoorbeeld op je visitekaartje te zetten. Een logo is slechts een deel van je huisstijl maar vaak wel het herkenbaarste. Wil je echt een logo waarin je al je wensen kwijt kunt neem dan een grafisch vormgever in de hand en betaal wat meer voor je logo. De rest van je huisstijl wordt dan ook meteen goed neergezet.